Sarmale cu nuci si seminte

de simona72 in Mancaruri de post, 4 Mar 2013 | 14797 vizualizari

 

Duminica cind am fost in vizita la parintii mei, mama gatea aceste sarmale. Varza era aleasa si atunci facea compozitia. Mama a zis ca aceste sarmale le-a mincat mai demult la niste neamuri in Moldova. Eu cred ca se fac peste tot la tara, sarmalele se pot umple cu tot felul de compozitii mai ales atunci cind suntem in post. Ce pot sa va spun despre ele este ca mie mi-au placut, fiului meu la fel, doar sotul cind a auzit s-a cam strimbat , dar concluzia generala este ca au fost bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • o ceasca orez
  • o ceasca seminte de floarea soarelui
  • o ceasca seminte de dovleac
  • o cana nuci
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu nuci si seminte:

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent.

Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca data prin robot,dar nu o macinam f marunt ca pt prajituri ci o lasam putin mai mare, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui. Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca pina se incorporeaza toate ingredientele si se umplu foile de varza cu aceasta compozitie pina dam forma de sarmale.

Se pun in cratita in care am pus pe fundul vasului varza murata tocata marunt, am pus sarmalele, am mai adaugat varza tocata marunt, apoi am pus apa sa treaca de sarmale, am mai stropit pe deasupra cu putin ulei de masline si am dat la foc pina acestea s-au fiert. Noi le-am servit cu smintina.

TIPS-URI

1

ce nu a facut mama si asi fi facut eu era ca asi fi prajit putin nuca si semintele, cred ca ar fi intensificat mai bine gustul acestora

2

noi am fiert sarmalele la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu nuci si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 08:41

interesanta reteta

simonacallas 1

25.03.2014, 08:38

Nu am mancat niciodata, dar as manca

Ani123 1

19.05.2023, 13:45

Buna ziua! Mi se pare multa ceapa, ați scris 1 kg

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu banane